Hvorfor trenger vi kvinnelige gründere?

Vi anbefaler å høre episode “Hvorfor trenger vi kvinnelige gründere?” i podkasten Oppgradert. https://www.bi.no/forskning/business-review/articles/2022/03/vi-trenger-flere-kvinnelige-grundere/.


Norge har færre kvinnelige grundere enn andre europeiske land. Hva skal til for at flere kvinner tar gründerspranget?

Podkasten ble publisert av BI-studentene Marte Rise og Gloria Vitaly på kvinnedagen 8.mars 2022. Vi hører Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i Google Norge. Hun er initiativtaker til Google veksthus Westart som er en inkubator for kvinnelige gründere. Austvoll Jensen gjester podkasten sammen med Heidi Wiig, professor i innovasjon som har forsket på digitaliseringens påvirkning på gründerskap for kvinner i Kina. De påpeker at flere kvinnelige gründere vil skape større mangfold og bidra til andre løsninger.

De mener at nettverk er viktig og at det kan by på utfordringer for kvinner, som er i betydelig mindretall, å finne sin plass og selvtillit nok i mannsdominert nettverk. Nettverk er viktig fordi her finnes kompetanse, finansiering og tilgang på markedet. En annen utfordring er mangel på kvinnelige gründere som forbilder og synliggjøring av eksisterende forbilder. Dette sammenfaller med studien Kvinnelig entreprenørskap i Norge, utført for Innovasjon Norge (2019), der ett av tiltakene som foreslås for å stimulere til kvinnelig entreprenørskap er å etablere en omfattende kvinnelig mentorordning. Funnene i studien viser til at kvinner mangler rollemodeller og kontakt med andre kvinnelige gründere. De sier at det finnes mange norske kvinnelige gründere, men det må gjøres lettere å få vite om og møte disse.   

Heidi Wiig

Tine Austvoll Jensen 


4 hendelser på “Hvorfor trenger vi kvinnelige gründere?”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *